Tab Gemeente Coevorden

Aan de slag met kunstwerk voor EK wielrennen

Tekening Herman Roozen Ek Wielrennen

Bericht: Aan de slag met kunstwerk voor EK wielrennen

Het Europees Kampioenschap wielrennen komt van 20 tot en met 24 september naar Drenthe. De renners komen ook in de gemeente Coevorden volop in actie. De routes worden binnenkort bekendgemaakt.  

Drenthe komt gedurende het EK via live-registratie op televisie en online in beeld bij miljoenen mensen in Europa. Een prachtige kans om ons als provincie én als gemeente Coevorden te promoten.

De provincie Drenthe heeft een subsidie van 40.000 euro beschikbaar gesteld om inwoners te stimuleren tijdelijke kunstwerken te maken, die langs of in de nabijheid van de routes van het EK kunnen worden gepresenteerd. Een mooie bijkomstigheid is dat het bedenken, maken en presenteren van een gezamenlijk (kunst)werk zorgt voor ontmoeting en onderlinge verbinding van mensen.

Maximaal 2.500 euro per project

Inwoners, verenigingen, stichtingen en bedrijven kunnen op eigen initiatief gebruik maken van deze subsidieregeling. De subsidieregeling is vanaf 1 april opengesteld. De subsidie bedraagt maximaal 2.500 euro per project voor materiaalkosten voor de realisatie van een tijdelijk kunstwerk. Het kunstwerk moet in de periode van 20 tot en met 24 september 2023 zichtbaar zijn voor een breed publiek langs de route.

Weten hoe het precies werkt met de subsidie? Lees er meer over op de website van de provincie Drenthe.