Tab Gemeente Coevorden

Activiteit: Sport- en beweegfestival ­ Actief in Coevorden

Sport doet iets met je! Ben jij nieuwsgierig wat? Of weet je het al en heb je zin om dat, na die vervelende coronatijd, lekker te gaan doen? Kom dan op zaterdag 18 september tussen 14.00- en 17.00 uur naar het sport- en beweegfestival Actief in Coevorden! Op het Marktplein en de Weeshuisweide vind je alle mogelijke sportieve activiteiten en kun je vooral zelf proberen.  Alle inwoners van de gemeente Coevorden zijn welkom, van jong tot oud.  

Coevorden is van 17 t/m 26 september hostcity van de NOC*NSF Nationale Sportweek. In die week zetten we alle sport- en leefstijlactiviteiten in onze gemeente in de schijnwerpers. Vrijdag 17 september is de officiële opening. Zaterdag het festival en gedurende de hele week zijn er tal van activiteiten. 

Tussen 14.00 en 17.00 uur zijn er op een podium op de Weeshuisweide doorlopende demo’s. Daar omheen en op de Markt kan het publiek vooral zelf meedoen. Daarbij is er extra aandacht voor kinderen en hun ouders.

Terug naar de sport

Thema van de hele sportweek is ‘Terug naar de sport’. Wethouder Joop Brink: “Het festival is een buitenkans voor sportaanbieders om zich bij inwoners van de gemeente in de kijker te spelen en inwoners na de Coronacrisis (weer) aan het sporten te krijgen”.

Voetbal, korfbal, dansen, tennis, turnen en nog veel meer

De contouren van het festival beginnen inmiddels vorm te krijgen. Zo verzorgen top freestyle voetballers van BBFreestyle workshops waarin kinderen én ouders spectaculaire voetbaltrucs kunnen leren. Bij korfbalvereniging Korvesta kun je op de grote en de kinderkorf schieten en turnvereniging TVC organiseert turndemo’s en workhops. De springgroep geeft shows. Er is streetdance van dansschool In2Dance, een demo zitvolleybal (je mag meedoen) en de je kunt tennis proberen. Bij Yoko Suma mag je judo proberen.   

Gratis leefstijlcheck en Doe-Mee-Webwinkel

In de Gezonde Huiskamer kun je een gratis leefstijlcheck laten doen en er is informatie over de Doe-Mee-Webwinkel. Wie van weinig moet rondkomen kan toegang tot deze webwinkel aanvragen. Je kunt dan bijvoorbeeld sporten uitzoeken en korting krijgen op de contributie. 

Het festival Actief in Coevorden is gratis toegankelijk. Er is voldoende begeleiding om de activiteiten Coronaproof te kunnen laten plaatsvinden. 

Over deze activiteit

Datum
za 18-09-2021
Starttijd
14:00
Eindtijd
17:00
Locatie
Weeshuisweide en Markt in de binnenstad van Coevorden
Aanbiedende organisatie
Contactpersoon
Alieke Wijnholds
Contact e-mailadres
a.wijnholds@coevorden.nl
Handig te weten
Aantal plaatsen
Geen maximum opgegeven
Kosten
Gratis

Schrijf je snel in

Hidden
Naam(Vereist)
Deelnemers(Vereist)
Vul hier naam en leeftijd van elke deelnemer in. Meer dan 1 deelnemer? Klik dan op het plusje voor een nieuwe regel.
Voornaam
Achternaam
Leeftijd
 
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.