Tab Gemeente Coevorden

Afval goed geregeld

Logo

Bericht: Afval goed geregeld

Afval scheiden hoort bij een gezonde leefomgeving en vinden we in veel huishoudens heel normaal, maar buitenshuis (bijvoorbeeld op werk, in de horeca of op school) was dit nog niet altijd mogelijk, omdat veel bedrijven en organisaties de kosten hiervoor te hoog vinden. Stichting Afvalfonds Verpakkingen biedt sinds 1 januari 2023 een kosteloos inzamelsysteem om plastic verpakkingen te scheiden. Doet jouw organisatie ook mee? Inschrijven is mogelijk van 1 mei t/m 31 mei 2023. Aanmelden kan via het loket.

Doel

Met ‘Afval Goed Geregeld’ wil het Afvalfonds stimuleren dat we met zijn allen nog meer gaan recyclen. Wil jij verpakkingsafval scheiden in jouw organisatie, dan zorgt het Afvalfonds dat het wordt opgehaald en gerecycled. De kosten neemt het Afvalfonds voor rekening. Heb je al een contract met een afvalverwerker, dan geef je dit aan bij de inschrijving.

Voordelen

Er zijn een paar voordelen; het nieuwe inzamelsysteem ‘Afval Goed Geregeld’ is kosteloos. Een groot voordeel is dat jouw organisatie bijdraagt aan minder restafval, meer recycling en daarmee ook aan een beter milieu.

Hoe werkt het?

Hieronder lees je hoe het werkt in 4 stappen.

Stap 1: Inschrijven bij het online loket
Via het inschrijfloket is het mogelijk om jouw organisatie van 1 mei tot en met 31 mei 2023 aan te melden voor de kosteloze inzameling van gescheiden verpakkingsafval.

Stap 2: Checken van gegevens
Wij gaan na of jouw organisatie valt onder de doelgroep en of jouw inschrijving voldoet aan de voorwaarden.

Stap 3: Terugkoppeling
Binnen 3 maanden na sluiting van het loket ontvang je een bericht of je kunt deelnemen. Bij deelname verneem je ook welke afvalinzamelaar de inzameling gaat uitvoeren.

Stap 4: Afval scheiden
Binnen 3 maanden na sluiting van het loket neemt ook de afvalinzamelaar contact met je op om afspraken te maken over de start van de kosteloze inzameling.

Filmpje

Benieuwd hoe Afval Goed Geregeld in de praktijk werkt en hoe het verpakkingsafval wordt gerecycled? Bekijk dan het filmpje!