Tab Gemeente Coevorden

Coevorden laat zich zien tijdens EK Wielrennen

Ek Wielrennen 2023 Joop Slomp

Bericht: Coevorden laat zich zien tijdens EK Wielrennen

Van 20 tot en met 24 september 2023 is het EK Wielrennen in Drenthe. Een prachtig topsportevenement waarmee we Drenthe als fietsprovincie nationaal en internationaal nóg meer op de kaart zetten. Daarnaast is het natuurlijk een mooie kans om al het moois dat Drenthe én de gemeente Coevorden biedt aan een groot, internationaal publiek te laten zien!

Drie dagen onderdeel van parcours

De gemeente Coevorden is op woensdag 20, donderdag 21 en vrijdag 22 september onderdeel van het parcours. Woensdag en donderdag staan in het teken van tijdritten, die starten en finishen bij Wildlands in Emmen maar gaan ook door Erm, Sleen, Diphoorn, Noord-Sleen en over de N381. Voor de elite vrouwen en elite mannen is er een extra lus naar de rotonde bij Wezup/Zweeloo en terug. Op vrijdag starten de vrouwen onder 23 jaar vanaf de Markt in Coevorden. Zij rijden via Dalen, Oosterhesselen, Benneveld, Zweeloo, Aalden, Meppen, Mantinge, Wijster en Drijber naar de Col du VAM. De wegwedstrijd voor de mannen onder 23 jaar start vrijdag in Hoogeveen, maar gaat ook voor een groot deel door de gemeente Coevorden. Zie de kaartjes voor de routes.

Op zaterdag 23 en zondag 24 september zijn de wegwedstrijden van de junioren en elite vrouwen en mannen. Die starten in Meppel en Assen en gaan niet door de gemeente Coevorden.

Uitgebreid programma

De voorbereidingen zijn in volle gang en één ding is zeker: het wordt een heel spektakel. Met niet alleen nationale en internationale wielerprofessionals die in actie komen, maar ook allerlei leuke, sportieve en uitdagende randactivi[1]teiten voor onze inwoners. Denk aan BMX’en op obstakels, clinics verzorgd door Jumbo Visma, dikkebandenraces, driftbikes enzovoort. Dit alles sluit ook nog eens perfect aan bij de Nationale Sportweek, die tegelijkertijd wordt gehouden.

Wielertheatercafé

Als opwarmer wordt op donderdagavond 14 september op de Weeshuisweide in Coevorden een gratis te bezoeken wielertheatercafé gehouden. Dus noteer die datum alvast in uw agenda. Over de invulling van het programma volgt later meer informatie.

Jumbo op de pedalen

Ook mooi om nu al te noemen is de toertocht Jumbo op de pedalen, die zondag 17 september wordt verreden. Een tocht van 100 kilometer grotendeels over het parcours van het EK, met daarin opgenomen de VAM-berg. Uniek is dat de recreatieve fietsers het splinternieuwe ‘Dak van Drenthe’, het hoogste punt van Drenthe op de VAM-berg, mogen beklimmen. Een deel van de rit Jumbo op de pedalen gaat ook door de gemeente Coevorden. Inschrijven is al mogelijk. Kijk op https://www.jumboopdepedalen.nl/

Wegafsluitingen

De professionele wedstrijden zijn onmogelijk zonder wegafsluitingen. Als gemeente proberen we samen met de organisator er alles aan te doen dit zo goed mogelijk te organiseren en de overlast zo veel mogelijk te beperken. Direct aanwonenden zijn per brief geïnformeerd en voor hen wordt een inloopbijeenkomst georganiseerd.