Tab Gemeente Coevorden

Coevorder sporters dingen mee naar Drentse eretitels 

Afbeelding Sportverkiezing Drenthe

Bericht: Coevorder sporters dingen mee naar Drentse eretitels 

Op maandag 4 maart 2024 vindt het Sportgala Drenthe plaats in De Nieuwe Kolk in Assen. Voor de categorieën sportman, sportvrouw, sporttalent, sportploeg en parasporter worden vanuit de twaalf Drentse gemeenten sporters aangedragen. Vanuit de gemeente Coevorden zijn dat motorcoureur Jorn Hamberg, turnster Anouk de Vries, judoka Thijs Bos, Vonk volleybal dames 1 en rolstoelhockeyer Gijs Bosch.

Sportparel van Drenthe

Daarnaast wordt ook de Sportparel van Drenthe bekendgemaakt. Een mooie waardering voor een persoon, vereniging, stichting of evenement met Drentse roots die een bijzondere en positieve bijdrage levert aan sport en bewegen in de provincie Drenthe. Stichting Duofietsen is uitgeroepen tot Sportparel van Coevorden en dingt dus mee naar de Drentse titel.

Stemmen kan van 15 tot en met 18 februari

De jury, bestaande uit topsporters en sportjournalisten, kiezen samen met de Drentse bevolking de uiteindelijke winnaars. De stembussen zijn geopend van donderdag 15 tot en met zondag 18 februari. Inwoners kunnen stemmen via www.sportgaladrenthe.nl

Sporters gepresenteerd 

Alle genomineerden worden vanaf week 6 gepresenteerd, houd hiervoor de social media kanalen van het Sportgala Drenthe in de gaten. Vanaf volgende week zijn alle genomineerden, inclusief geleverde prestaties te vinden op de website. Het gaat om de prestaties die de genomineerden in 2023 behaald hebben.

Na het stemweekend worden de stemmen geteld. Alle genomineerden zijn uitgenodigd voor het Sportgala waar per categorie de top 3 en vervolgens de winnaars bekend worden gemaakt. Presentator Jannes Mulder is – net als de vorige editie – op 4 maart verantwoordelijk voor de presentatie van het sportgala. 

Kaarten winnen?

Het Sportgala is alleen toegankelijk voor genodigden. Wilt u kaarten winnen? Stem dan op uw favoriete sporters! 

Winnaars Sportverkiezing
Winnaars Coevorder Sportverkiezing 2023.