Tab Gemeente Coevorden

Margje Wittermans en Janos Koolen "Waarom Truus?"

202403~2

Geertruida Wijsmuller (1896-1978) was een Nederlandse verzetsvrouw die voor en in de Tweede Wereldoorlog Joodse kinderen en volwassenen in veiligheid bracht. Ze heeft de levens van meer dan 10.000 Joodse kinderen gered. Toch is ze nauwelijks bekend. Tijd om het verhaal van deze daadkrachtige vrouw te vertellen, want haar heldhaftige werk grenst aan het ongelooflijke.

René Pluijm "Wat eten we vandaag?"

Rene Pluijm Wat Eten We Vandaag 240b62cf9eb67fe203d15067047501a2

In ‘Wat eten we vandaag?’ vertelt de bevlogen kok René Pluijm de mooiste verhalen over voedsel uit alle windstreken. In zijn tv-serie Pluijms Eetbare Wereld schuimt hij al 12 jaar gedreven de planeet af op zoek naar de oorsprong en de cultuur van eten wereldwijd.

Maartje en Kine "De Bingo Show"

Maartje En Kine De Bingo Show (corne Van Der Stelt) 1

Maartje en Kine keren terug naar de kern van het leven: bingo. Want het aardse bestaan is een loterij met geluksnummers én ongeluk. De multi-instrumentalisten spelen in deze muzikale bingoshow oude en nieuwe nummers uit hun rijke repertoire en leiden ons moeiteloos van Brahms naar beatbox, van Franz Schubert naar Frans Bauer.

Tis Hier Geen Hotel 3 "try-out"

Tis Hier Geen Hotel 3

Ze zijn weer terug! Na het succes van ‘Tis Hier Geen Hotel 1’ en ‘2’ is het nu tijd voor deel 3. Want onze pubers kunnen heel goed zelfstandig een bijbaantje regelen, feilloos hun belastingformulieren invullen en zorgtoeslag aanvragen, maar hun was gooien ze nog steeds náást de wasmand.

Comedytunes "Comedynight"

Comedytunes Comedynight (dimitri Jansma) 1

Op een Comedynight van Comedytunes zie je drie van de beste comedians van Nederland en een MC die de acts aan elkaar praat. Je maakt kans op bekende namen of aanstormende talenten, die in hoog tempo absurde scènes en hilarische verhalen op je afvuren. Kom eens langs: de maffe optredens zorgen ervoor dat je zo … Lees meer

Anna Drijver "De mannen van Maria"

Anna Drijver De Mannen Van Maria (benning & Gladkova) 1

‘De mannen van Maria’ vertelt het waargebeurde verhaal van een vrouw die in een bikkelharde tijd zag wat haar mogelijkheden waren, haar eigen weg koos en deed wat geen enkele vrouw voor haar had gedaan. Het is een uitzonderlijk historisch relaas, doorspekt met thema’s die ook in deze tijd relevant zijn.

Piet van Eeghen "De verlichting nabij"

Piet Van Eeghen

In zijn debuutvoorstelling De Verlichting Nabij leert het publiek Piet kennen door middel van zijn absurdistische liedjes en van subtiele ironie doorspekte conferences. Hij verovert de zaal met zijn charme, deelt zijn bizarre hersenspinsels met het publiek en neemt zijn geest schaamteloos onder de loep in De Verlichting Nabij.

Yorick van Norden "De Platenkast van Paul McCartney"

Yorick Van Norden De Platenkast Van Paul Mccartney (jaap Kroon) 1

Muzikale duizendpoot Yorick van Norden onthult het verborgen muzikale universum van Paul McCartney. Als een detective dook hij in de platenkast van de legendarische ex-Beatle, waarvan niemand eerder de inhoud ontdekte

Chris Verlaan "De Kringloper"

Chris Verlaan Kringloper

Drukte en stress op het werk. Schreeuwende scholieren in de supermarkt. Gestommel bij de bovenbuurvrouw en een boosaardige asielkat in huis. En dan ook nog al dat theaterpubliek dat graag een praatje maakt in de foyer. Het leven van de autistische Chris Verlaan, die de jury- én publiekprijs op Cameretten 2018 won, valt niet mee.

Gerard Alderliefste "Mijn favorieten"

Gerard Alderliefste Mijn Favorieten (lillian Jeziorski)

Gerard Alderliefste staat dertig jaar op het podium en viert dat met ‘Mijn Favorieten’, een persoonlijk show waarin hij zijn muzikale weg opnieuw aflegt vanaf het prille begin. De weg die hem naar huiskamers, bruiloften, partijen, festivals en ontelbare theaters leidde. Die hem samenwerkingen bracht met mensen als Ramses Shaffy, Liesbeth List, Paul de Leeuw … Lees meer