Tab Gemeente Coevorden

Drie nieuwe subsidies voor cultuursector

Festivaltent

Bericht: Drie nieuwe subsidies voor cultuursector

In de gemeente Coevorden vinden we het belangrijk dat kinderen cultureel kansrijk opgroeien. Daarom leggen we nu en in de komende jaren de basis om onze rijke culturele sector te versterken en kinderen hiermee kennis te laten maken. De gemeente heeft hiervoor drie verschillende subsidies: Toegankelijke cultuurlessen, Culturele broedplaatsen in de dorpen en de Coevorder cultuurpot. Wij werken samen met cultuuraanbieders om alle kinderen met cultuur op te laten groeien.

Toegankelijke cultuurlessen

Ben jij een aanbieder van cultuurlessen? Dan is de subsidieregeling ‘Toegankelijk Cultuuronderwijs gemeente Coevorden’ misschien wel iets voor jou. Met deze regeling kun je geld aanvragen om het lesgeld voor kinderen te verlagen. Zo kunnen meer kinderen van cultuurlessen genieten.

Voor wie is het?

Je bent (onderdeel van) een vereniging, stichting of een cultuurprofessional met een kvk-nummer en je bent actief in gemeente Coevorden.

  • Je geeft buitenschoolse lessen gericht op beeldende kunst, muziek, klassieke dans, theater, literatuur, mode, vormgeving, nieuwe media en/of erfgoed.
  • Je geeft les aan kinderen jonger dan 18 jaar, aan een of meerdere kinderen tegelijk.

Waarvoor is de subsidie?

Je kunt een subsidie aanvragen om het lesgeld voor cultuurlessen te verlagen. Ieder kind mag drie jaar meedoen aan deze subsidie. Het subsidiebedrag wordt berekend met 50% van het lesgeld. We gaan uit van iedere week maximaal een half uur les. Er geldt een maximum van €12,- subsidie voor iedere 30 minuten voor iedere leerling (je les is in dat geval €24 voor iedere 30 minuten voor ieder kind, of duurder). Een andere hoeveelheid tijd bereken je naar verhouding.

Hoe vraag ik het aan?

Meer informatie over deze subsidie lees je op onze website. Je vraagt het hier ook aan: Subsidieregeling Toegankelijk Cultuuronderwijs gemeente Coevorden | Gemeente Coevorden

Culturele broedplaatsen in dorpen

Biedt jij cultuurlessen aan in de dorpen en buitengebieden van onze gemeente? Misschien kom je dan in aanmerking voor de regeling ‘Broedplaatsen in de Dorpen gemeente Coevorden.’ Hiermee kunt u verschillende kosten die u maakt verlagen, zodat cultuurlessen toegankelijker worden voor kinderen.

Voor wie is het?

  • Je bent (onderdeel van) een vereniging, stichting of een cultuurprofessional met een kvk-nummer en je bent actief in gemeente Coevorden.
  • Je geeft buitenschoolse lessen gericht op beeldende kunst, muziek, klassieke dans, theater, literatuur, mode, vormgeving, nieuwe media en/of erfgoed.
  • Je geeft les aan kinderen jonger dan 18 jaar, aan een of meerdere kinderen tegelijk.

Waarvoor is de subsidie?

Je kunt deze subsidie gebruiken voor:

  • De kosten van huur voor een leslocatie in een dorp in de gemeente
  • De kosten van promotie van een leslocatie in een dorp in de gemeente
  • De kosten voor de werving van leden
  • Je reiskosten

De hoogte van de subsidie is 500 euro.

Hoe vraag ik het aan?

Meer informatie over deze subsidie lees je op onze website. Je vraagt het hier ook aan:  Subsidieregeling Broedplaatsen in de dorpen gemeente Coevorden | Gemeente Coevorden 

Coevorder Cultuurpot

Met de Coevorder cultuurpot kunnen meer culturele activiteiten in onze gemeente georganiseerd worden. Heb jij een leuk idee voor een activiteit bij jou in de buurt? Wil je bijvoorbeeld een singer-songwriter laten optreden in het dorpshuis? Of wil je met je koor optreden in het verzorgingstehuis? Je kunt hiervoor gemakkelijk subsidie aanvragen.

Voor wie is het?

Meestal moet je voor een subsidie een vereniging of een stichting zijn, maar dat hoeft hier niet. Je kunt deze subsidie aanvragen als je kunt inloggen met je Digi-D of met E-herkenning. Gewoon als inwoner dus! Het helpt wel als je kunt laten zien dat je samenwerkt met anderen, die passen bij jouw plan.

Waarvoor is de subsidie?

De activiteit moet natuurlijk plaatsvinden in de gemeente Coevorden. Het is niet erg als je een bepaalde groep in gedachten hebt, maar iedereen moet kunnen meedoen of kunnen komen kijken. Het kan zijn dat bezoekers eerst een kaartje moeten kopen.

Je mag deze subsidie ook gebruiken voor het uitbrengen van een publicatie over de (cultuur)historie van de gemeente Coevorden en/of de streektaal.

De hoogte van de subsidie is minimaal 500 euro en maximaal 2.000 euro per aanvraag.

Hoe vraag ik het aan?

Meer informatie over deze subsidie lees je op onze website. Je vraagt het hier ook aan: Subsidieregeling Coevorder Cultuurpot | Gemeente Coevorden 

Verschillende culturele activiteiten in de gemeente Coevorden.
Verschillende culturele activiteiten in de gemeente Coevorden.