Tab Gemeente Coevorden

Even voorstellen

Teamfit Coach Drenthe

Bericht: Even voorstellen

Mijn naam is Wineke Holtrop en ik woon in Emmen. Ik hou erg van sporten, waaronder hardlopen. Ook ga ik graag naar de sportschool voor BodyPump en voor krachttraining. Maar ik mag ook graag FC Emmen van dichtbij bekijken. Vroeger beoefende ik volleybal en voetbal, tegenwoordig neem ik deel aan vele (lokale) hardloopevents. Hierbij vind ik 10 kilometer de mooiste afstand, al neem ik ook af en toe deel aan de halve marathon.

SportDrenthe

Ik ben werkzaam voor SportDrenthe. Hier vervul ik inmiddels 4 jaar mijn rol als JOGG-Teamfit coach Drenthe. JOGG zet zich in om samen de leefomgeving van kinderen gezonder te maken. Alle 12 Drentse gemeenten zijn JOGG-gemeenten, dus ik mag met een breed netwerk aan de slag, waaronder met de gemeente Coevorden. Hier heb ik nauw contact met JOGG-regisseur Alieke Wijnholds en de lokale Buurtsportcoaches.

Teamfit is de werkwijze van JOGG waarmee ik (sport)locaties help naar een gezondere omgeving. Denk hierbij aan een rookvrij sportterrein, verantwoord alcoholbeleid en gezonder voedingsaanbod. Voor alle andere omgevingen zet ik mij in voor gezonder voedingsaanbod, waaronder buurtlocaties, zoals kinderboerderijen en dorpshuizen, maar bijv. ook dagje-uit parken.

Kosteloze en vrijblijvende begeleiding

Wanneer een locatie bij de gemeente of mij heeft aangeklopt voor een afspraak, kom ik op de locatie langs om de mensen te leren kennen. Vervolgens bespreken we met welk thema we aan de slag gaan en daarna brengen we de huidige situatie in kaart d.m.v. de checklist en het kaartspel. Wat gaat al goed en waar liggen nog kansen? We bepalen samen de ambities. Naderhand stuur ik een adviesrapport en we houden contact over de voortgang. Er kunnen zelfs zogeheten ‘badges’ en ‘*topprestatiebadges’ verdiend worden. *deze reiken we graag feestelijk uit, wellicht met de wethouder.

Misverstanden

Soms krijg ik tijdens mijn bezoek aan een (sport)locatie de vraag of het huidige (vaak ongezonde) aanbod verdwijnt. Dit is zeker niet het geval. We kijken naar het aanbod en de presentatie- en verkooptechnieken. Dus enerzijds zorgen we dat er in elke aanwezige productgroep een gezonder alternatief beschikbaar is, anderzijds kijken we hoe we die gezondere keuze kunnen stimuleren. Hoe maken we de gezondere keuze de makkelijke keuze. Denk bijv. aan het ruim uitstallen en goed laten opvallen van de gezondere keuzes en het wat meer naar de achtergrond halen van de ongezondere keuzes. De frituur en biertap kunnen natuurlijk blijven. Anderzijds zou je ook met lagere prijzen gezondere keuzes kunnen stimuleren.

Als JOGG-Teamfit coaches krijgen we ook vaak de vraag of de omzet niet daalt wanneer ze met de JOGG-Teamfit werkwijze aan de slag gaan. Ons partner kassasysteem Twelve heeft voor ons een onderzoek uitgevoerd naar omzet en winst en het blijkt dat de omzetten bij JOGG-Teamfit locaties gelijk blijven of zelfs stijgen. Door het ruimere aanbod betrek je een andere/bredere doelgroep in de kantine. En door het kritisch kijken naar je prijsbeleid levert dit dus positieve cijfers op.

Gezamenlijk werken we aan een gezonde toekomst voor onze jeugd. We geven de jeugd onbewust een zetje in de gezonde richting. We maken gezond gewoon.

Wil je ook aan de slag? Neem dan contact met mij op. Dit kan via wineke.holtrop@teamfit.nl