Frisse start regeling geopend!

20210918 Sportbeweegfestival 020

Bericht: Frisse start regeling geopend!

Afgelopen jaar maakten veel organisaties in de gemeente Coevorden gebruik van de Frisse start regeling. De regeling gaat dit jaar op herhaling. Er is, net als vorig jaar, € 100.000,- beschikbaar voor vrijwilligersorganisaties die sociaal-culturele activiteiten organiseren die bijdragen aan de vitaliteit en kwaliteit van leven en wonen. Na een lange coronaperiode willen we deze organisaties graag de kans geven om iets te organiseren voor (potentiële) leden en vrijwilligers waarbij zij hun organisatie in de schijnwerpers zetten.

Samenwerken

De regeling is bedoeld voor bijvoorbeeld activiteiten van sportverenigingen, buurt- of dorpshuizen, scoutinggroepen, gezelligheidsverenigingen en culturele organisaties. Er wordt daarbij aangeraden om zoveel mogelijk met andere vrijwilligersorganisaties samen te werken. Sportverenigingen kunnen bijvoorbeeld gezamenlijk aanhaken bij de Nationale Sportweek die vanaf half september plaatsvindt.

Meer info en aanvragen

Vrijwilligersorganisaties kunnen vanaf vandaag maximaal € 1.500,- aanvragen. Dat kan via www.coevorden.nl/frisse-start-regeling. Daar vind je de voorwaarden en een aanvraagformulier.