Tab Gemeente Coevorden

Iedereen Op Fietse Naar Grote Hoogte

Microsoftteams Image (25)

Bericht: Iedereen Op Fietse Naar Grote Hoogte

Doen jullie dit jaar ook mee met “Iedereen Op Fietse Naar Grote Hoogte”? De eerste editie was een groot succes en daarom gaat dit evenement dit jaar wederom plaatsvinden op de Col du VAM. Zet de datum alvast in je agenda! Woensdag 5 juli van 13:00 tot 16:00 uur.

Zit jij op het speciale onderwijs? Heb je een lichamelijke beperking? Woon je in een instelling of werk je op een sociale werkplaats? Dan is deze dag helemaal voor jou! In meerdere groepen ga je onder begeleiding fietsend of lopend de Col du VAM beklimmen. Doe mee met de activiteiten boven op de VAM en moedig de deelnemers aan!

Iedereen

Iedereen, betekent ook echt iedereen! Rijd jij of jouw cliënt ook mee? Kinderen uit speciaal onderwijs, mensen met een beperking, cliënten met een verstandelijke en fysieke beperking en cliënten uit de psychiatrie zijn van harte uitgenodigd. Ook zijn schoolklassen en senioren van harte welkom om deel te nemen en te ervaren hoe het is om naar grote hoogte te rijden

Doel

Het doel is om iedereen een fietsbeleving te geven en het dak van Drenthe te kunnen beklimmen. Er worden zoveel mogelijk aangepaste (elektrische) duofietsen, tandems, handbikes, rolstoelfietsen, mountainbikes en driewielers geregeld om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen naar de top kunnen komen

Drie routes

Er zijn drie routes op deze dag, namelijk:

  • Senioren met een e-bike kunnen een route van rond de 25 – 30 km fietsen
  • Schoolkinderen kunnen een route van 5 km fietsen
  • Alle andere groepen gaan rechtstreeks naar de Top van de Col du VAM fietsen

Aanmelden

Doen jullie mee? Vul het formulier in en stuur je formulier ingevuld terug naar projectleider Marije Joling: mjoling@aaenhunze.nl . Je kan je aanmelden als deelnemer, maar ook als vrijwilliger. Als vrijwilliger kan je met deelnemers mee naar boven fietsen of lopen en ze een onvergetelijke dag bezorgen!