Tab Gemeente Coevorden

Inspiratieavonden tijdens Drentse Week van de Veilige Sport  

Drentse Week Van De Veilige Sport

Bericht: Inspiratieavonden tijdens Drentse Week van de Veilige Sport  

Van 18 tot en met 21 maart is de Drentse Week van de Veilige Sport. In die week houdt Sportclub Drenthe vier keer een inspiratieavond. Alle Drentse sportclubs, trainers en coaches zijn van harte uitgenodigd om een van deze avonden bij te wonen.  

Sportclub Drenthe organiseert de reeks inspiratieavonden in samenwerking met NOC*NSF, provincie Drenthe, de twaalf Drentse gemeenten en STK Drenthe. Het doel is het bevorderen van een veilige en positieve sportomgeving. De vier avonden zijn op verschillende locaties verspreid over Drenthe: Het Wolderhuus in Zuidwolde, MFA De Spil in Tynaarlo, EAC De Sperwers in Emmen en Het Valkenhof in Beilen.  

Bevorderen veiligheid 

Tijdens de inspiratieavonden gaan de aanwezigen aan de slag met diverse onderwerpen. Denk onder meer aan het belang van een welkom gevoel bij de club, de rol van clubcultuur voor sportplezier, sociale veiligheid, een veilige kleedkamer en het bevorderen van veiligheid en inclusiviteit op en buiten het veld.  

Daarnaast wordt gesproken over het creëren van een positief sportklimaat. Daarbij is er speciale aandacht voor de rol van trainers en coaches bij het vergroten van sportplezier. Het doel is onveilige situaties voorkomen en effectief handelen indien nodig. Maar ook het verbeteren van de pedagogische en didactische kwaliteit van trainer/coaches om zo het sportplezier te vergroten. Ook biedt Sportclub Drenthe praktische tips, voorbeelden en mogelijkheden voor verdere begeleiding door onder andere NOC*NSF en SportDrenthe. 

Nog leukere plek 

“Wij roepen alle bestuursleden, jeugdcoördinatoren, trainers en coaches op om deel te nemen aan deze inspiratieavonden. Laten we samen werken aan een veilig, positief en inclusief sportklimaat voor iedereen in Drenthe. Meld je aan en maak van de sportclub een nog leukere plek voor alle sporters”, aldus een woordvoerder van Sportclub Drenthe.  

Aanmelden kan via sportclubdrenthe.nl