Tab Gemeente Coevorden

Kandidaten gezocht voor Drentse Talentprijs Cultuur

2021 Talentprijs Winnaar Blackbriar2 Web

Bericht: Kandidaten gezocht voor Drentse Talentprijs Cultuur

Stichting Kunst & Cultuur (K&C) reikt april 2024 de Drentse Talentprijs Cultuur uit. De prijs gaat naar persoon of een groep die een bijzondere culturele prestatie heeft geleverd in het jaar 2023.

Wie verdient volgens jou de Drentse Talentprijs Cultuur?

Je kunt tot 1 januari 2024 kandidaten voordragen. Dit kan door een mail te sturen naar talentprijs@kunstencultuur.nl met de naam van de persoon, groep of vereniging. Indien mogelijk met een korte toelichting (wat voor bijzonders heeft de kandidaat gedaan).  De prijs wordt op 15 april uitgereikt en bestaat uit een bedrag van 2.500 euro. Voor meer informatie, kijk op de website van K&C.

Over de Drentse Talentprijs Cultuur
De Talentprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan individuen, duo’s of groepen. Iedereen kan kandidaten aanmelden, maar schrijvers, acteurs, filmmakers, muzikanten en fotografen mogen zichzelf ook voordragen.

Een Drentse jury nomineert drie kandidaten. Een nationale jury kiest uiteindelijk de winnaar op basis van talent, creativiteit en mogelijke landelijke doorbraak. De Drentse Talentprijs wordt jaarlijks uitgereikt.


Culturele Prijs van Drenthe zoekt ook kandidaten

De provincie Drenthe is op zoek naar kandidaten voor de Culturele Prijs van Drenthe. De Culturele Prijs is een oeuvreprijs voor een persoon, groep of instelling die bijzondere verdiensten heeft geleverd op cultureel gebied in Drenthe. Je kunt kandidaten voor deze prijs aanmelden via de website van de provincie Drenthe.