Buitenschilderdag

Deeln 2022

De 16e buitenschilderdag van Tourist Info Aalden/Zweeloo is een jaarlijks terugkerend evenement op de 2e zaterdag van september. Dit jaar op 9 september in Zweeloo.

Expositie reizende zelfportrettengalerij

Zelfportrettengalerij 2

Kunstenaarsdorp Zweeloo is gastheer voor de reizende Van Gogh zelfportrettengalerij. De door kunstschilders van Stichting Nachtwacht Emmen gemaakte serie zelfportretten zijn geïnspireerd op de schildertechniek van Rembrandt van Rijn.

Lezing Van Gogh & Muziek

Blauw En Geel

Natascha Veldhorst, auteur van het boek Van Gogh & muziek zal in haar lezing ingaan op de betekenis van muziek, en geluiden in het algemeen, voor Van Gogh. Hoe dit terugkwam in zijn brieven en hoe hij dit vertaalde naar zijn schilderijen. De muzikale invloed die hij onderging was breed: van psalmen en gezangen tot … Lees meer

Vincents Atelier

Atelier 1

Kunstenaarsdorp Zweeloo organiseert in het kader van het Van Gogh-jaar een serie workshops onder de titel ‘Vincents Atelier’. Deze vinden op verschillende locatie in en om Zweeloo plaats. De inschrijving voor de verschillende creatieve workshops staat nu open. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden op vincentsatelier@gmail.com, waarna zij een inschrijfformulier met nadere informatie ontvangen.

Klankkunstinstallatie ‘Ondertoon’

Trommels 2 Ondertoon

In de bomen op de brink in Zweeloo hangen trommels die klanken en teksten voortbrengen die geïnspireerd zijn op de brieven van Van Gogh. Zittend op de boomstronken of rustig lopend tussen de bomen hoort men de teksten en klanken die samensmelten tot een rustgevende luister-ervaring.