Tab Gemeente Coevorden

Mooie stap gezet in gezonder maken sportevenementen 

De Drentse ondertekenaars van de uitbreiding van het convenant

Bericht: Mooie stap gezet in gezonder maken sportevenementen 

Onder het toeziend oog van JOGG-ambassadeur Erben Wennemars is tijdens het WK shorttrack in Ahoy op vrijdag 15 maart een belangrijke stap gezet om sportevenementen voor bezoekers gezonder te maken. JOGG staat voor Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst. 

21 gemeenten

21 gemeenten (waaronder een aantal Drentse gemeenten en dus ook de gemeente Coevorden), sportmarketingbureaus, NOC*NSF, het Voedingscentrum en JOGG tekenden de uitbreiding van het convenant Gezonde Sportevenementen. Vanaf nu zijn ook verantwoord alcoholgebruik en een rookvrije omgeving onderdeel van het convenant. Hierin staan afspraken die gezondere voedingskeuzes en sponsoring bij sportevenementen met kinderen bevorderen. Ook is de leeftijd van de doelgroep waar het convenant zich op richt verhoogd van 12 naar 17 jaar. 

Ambitie

Sinds de start van het convenant in 2018 heeft een groeiend aantal gemeenten zich aangesloten bij de ambitie van het gezonder maken van sportevenementen. De intensieve samenwerking heeft gezorgd dat veel internationale sportevenementen in Nederland de afgelopen vijf jaar gezonder zijn. Voorbeelden hiervan zijn: European Para Championships, WK Volleybal Vrouwen, La Vuelta Holanda en EK Wielrennen Drenthe. Niet alleen was hier de catering voor publiek en vrijwilligers gezonder, maar ook werd een gezond aanbod een voorwaarde in de subsidieregeling.

Lokale doelen

Alieke Wijnholds, beleidsmedewerker leefstijl & bewegen bij de gemeente Coevorden, is blij met de uitbreiding van het convenant: “Ons doel is om de komende jaren met alle Drentse gemeenten stappen te zetten in het gezonder maken van sportevenementen. Een mooie ambitie die aansluit bij onze lokale doelen voor een Fit en Vitaal Coevorden!” 

De ondertekening van het JOGG-convenant door 21 gemeenten
De ondertekening van het JOGG-convenant door 21 gemeenten.