Tab Gemeente Coevorden

Nieuwe cultuurcoach Lisan van der Deijl stelt zich voor

Lisan Plat

Bericht: Nieuwe cultuurcoach Lisan van der Deijl stelt zich voor

Eerder hebben we al kort verteld dat we twee nieuwe cultuurcoaches hebben. Inmiddels zijn ze al een aantal weken aan het werk. Hoog tijd dus om Lisan aan je voor te stellen!

“Hoi!

Ik ben Lisan van der Deijl en per 22 januari cultuurcoach in de gemeente Coevorden. Naast cultuurcoach in de gemeente Coevorden, ben ik ook al een jaar werkzaam als cultuurcoach in de gemeente Borger-Odoorn. Ik vind het geweldig dat ik mij nu de hele week kan inzetten voor cultuur!

Muziek (en cultuur) staat al mijn hele leven centraal. Ik speel van jongs af aan gitaar en vind het ook leuk om daar bij te zingen. Daarnaast speel ik nog diverse andere instrumenten. Ik heb gestudeerd aan de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Daar had ik de focus op muziek, geluid(stechniek), concepting en het ontwikkelen van projecten. Ik vind het superleuk om in mijn vrije tijd creatief bezig te zijn. Denk hierbij aan het maken van muziek, het bedenken van plannen, het maken van content (met behulp van Photoshop en videosoftware), ga zo maar door. Ik vind het heerlijk om me ergens in stuk te bijten en om zo nieuwe skills te ontwikkelen.

Ervaring
Na mijn studie heb ik een tijd in Utrecht gewerkt bij een groot licht- en geluidbedrijf, waar we diverse grotere festivals faciliteerden. Naast mijn werk in Utrecht was ik veel te vinden in Drenthe door mijn vrijwilligerswerk bij Stichting The Bake shop, een stichting die zich inzet voor talentontwikkeling op het gebied van popmuziek. Ik ben hier verantwoordelijk voor de productie en ik hou me veel bezig met het initiëren en begeleiden van projecten. The Bake Shop zou je kunnen kennen van Drentsch Peil XL, een talentontwikkelingstraject door heel Drenthe, of bijvoorbeeld Podium34 (in Borger).

Meer cultuur
De laatste jaren ben ik erachter gekomen dat ik het Noorden toch wel miste. Zeker omdat ik er met regelmaat terugkwam. Ook vind ik het geweldig om creatief bezig te zijn en om anderen te helpen, daarom ben ik mij ook meer gaan focussen op cultuur in plaats van techniek. Uiteindelijk kreeg ik de kans om aan de slag te gaan als cultuurcoach in de gemeente Borger-Odoorn en nu dus ook in de gemeente Coevorden.

Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan en hoop veel mooie initiatieven te kunnen ondersteunen! Mochten jullie meer willen weten over mij, cultuur, muziek, projecten die ik uitvoer, of heb je gewoon zin om eens gezellig te babbelen? Schiet me gerust een keer aan 😉 Je kunt me bereiken via cultuurcoach@coevorden.nl.”