Tab Gemeente Coevorden

Over ons cultuurcoach

De cultuurcoach stelt zich voor

Mijn naam is Simone Koelman. Na de opleiding Commerciële Economie, Cultuurmanagement, ben ik in 2016 begonnen als medewerker Secretariaat & Marketing bij Theater Hofpoort. Hierdoor heb ik de gemeente Coevorden en haar inwoners al wat beter mogen leren kennen. Daarna ben ik 2017 aan de slag gegaan als (onder andere) projectmedewerker Cultuurmenu Coevorden bij Stichting Kunst & Cultuur, waardoor ik ook kennis maakte met het onderwijs.

En toen kwam de functie van Cultuurcoach op mijn pad en greep ik die enthousiast met beide handen aan! Ik hoop voor de inwoners van de gemeente Coevorden een toegankelijke Cultuurcoach te zijn. Ik vind het belangrijk dat partijen zich gezien, geïnspireerd en geholpen voelen.

Wat doet een Cultuurcoach?

Mijn werkzaamheden zijn uiteenlopend. Zo adviseer ik culturele organisaties en culturele ondernemers. Wat zijn interessante kansen, hoe zet je je zelf in de markt, waar kun je subsidies aanvragen? Ook organiseer ik een paar keer per jaar het Netwerk Cultuur Verbindt. Tijdens het netwerk ontmoet het culturele veld elkaar en worden bezoekers geïnformeerd over verschillende ontwikkelingen en kansen. Maar denk ook aan het verbinden van buitenschools cultuureducatie aanbod aan bijv. scholen. Kortom, een cultuurcoach is een spin in het web.

Kennismaken?

Ben jij werkzaam in de culturele sector of denk je dat het goed is als wij eens kennismaken? Stuur mij dan een mailtje: cultuurcoachcoevorden@kunstencultuur.nl

20211124 Cultuurteam 005
Cultuurcoach Simone Koelman