Tab Gemeente Coevorden

Sem Donkers maakt film met Okki Poortvliet en Tijn van der Kooi

Sem 001

Bericht: Sem Donkers maakt film met Okki Poortvliet en Tijn van der Kooi

Sem schreef het script, regisseert en speelt de hoofdrol in ‘Melkman’, een korte film die hij maakte samen met Okki Poortvliet en Tijn van der Kooi. Okki Poortvliet is een illustrator en documentairemaker uit Odoorn met al meer prestigieuze prijzen op haar naam zoals de Drentse Talentprijs voor Cultuur en de Noordster Award op het Internationaal Filmfestival Assen. Tijn van der Kooi is schoolgenoot van Donkers en mede-cinefiel.

Toen Donkers het idee voorlegde aan de gerenommeerde striptekenaar Typex (bekend van zijn boeken over Rembrandt en Andy Warhol), was die meteen enthousiast en noemde de eerste versie van het script “nu al vreselijk goed”. De film vertelt het verhaal van een ouderwetse melkman die een tevergeefse strijd voert tegen de moderne tijd en tegelijkertijd vastzit in de dagelijkse sleur van steeds maar weer het bezorgen van melk.

Op een dag ontdekt hij een mysterieuze fles in zijn kar. Een fles die niet alleen het leven van de melkman compleet zal gaan veranderen, maar ook die van de wereld om hem heen.

Donkers speelt de melkman en andere belangrijke rollen zijn voor Alfred van den Heuvel (bekend van onder andere Purper, Kinderen geen bezwaar, Flodder 3), Hans van der Werf (De Drentse Vlaggenhijsers en Hiigo), Tijn van der Kooi en Tess van der Zwaag. Wietse de Haan componeerde de muziek. De vertoning wordt voorafgegaan door een interview door Sem Donkers met Typex.

‘Melkman’ wordt onder andere vertoond op vrijdagavond 12 juli in Theater Hofpoort in Coevorden. Kaarten zijn te verkrijgen via de Facebook- en Instagrampagina (@melkmanfilm) van de film, via deze link of door een mailtje te sturen naar melkmanfilm@gmail.com. Een kaart kost 7,50 euro, inclusief koffie/thee vooraf. De inloop is vanaf 19.30 uur. De zaal gaat open om 20.00 uur, de film begint om 20.15 uur.

Cast: Sem Donkers, Alfred van den Heuvel, Hans van der Werf, Tijn van der Kooi, Jos Janse, Guus Kramer, Jan Poortvliet, Tess van der Zwaag, Typex e.a.

Sem is in Coevorden bekend door onder andere zijn solovoorstelling in Theater Hofpoort in Coevorden, waarin hij het leven van Charlie Chaplin schetste. Hij schreef daarvoor zelf het script en een boek. Een tweede boek, ‘Chéz Stan & Ollie’, volgde al snel. Eerder al, op de basisschool, wist Sem al de aandacht op zich te vestigen toen hij namens Drenthe in de landelijke Kinderjury zat.

Postermelkman