Tab Gemeente Coevorden

Stichting Duofietsen uitgeroepen tot Sportparel van Drenthe

Bloemen van wethouder Joop Slomp voor voorzitter Henk Nieuwenhuizen en medebestuurslid Irene Koerts van Stichting Duofietsen.

Bericht: Stichting Duofietsen uitgeroepen tot Sportparel van Drenthe

Stichting Duofietsen uit de gemeente Coevorden mag zich een jaar lang Sportparel van Drenthe noemen. Deze eretitel ontving de stichting op maandag 4 maart tijdens het Sportgala Drenthe. Reden genoeg voor wethouder om Stichting Duofietsen namens de gemeente Coevorden nog eens extra in het zonnetje te zetten. Hij overhandigde een prachtig boeket bloemen aan initiatiefnemer en voorzitter Henk Nieuwenhuizen en medebestuurslid Irene Koerts. De wethouder reisde daarvoor af naar MFC De Brink in Sleen. Het is de locatie waar de stichting zo’n 13 jaar geleden het levenslicht zag. Inmiddels is Stichting Duofietsen naast in Sleen ook actief in Dalen, Oosterhesselen, Aalden en Schoonebeek. In totaal zijn er 12 duofietsen en zijn meer dan 170 vrijwilligers bij de stichting betrokken.  

Positieve bijdrage 

De Sportparel van Drenthe is een waardering voor een persoon, vereniging, stichting of evenement uit Drenthe die een bijzondere en positieve bijdrage levert aan sport en bewegen in de provincie. Dankzij de Stichting Duofietsen komen mensen met elkaar in contact en zijn zij actief bezig. Onderweg is er bovendien altijd ruimte voor een kop koffie of ijsje.  

Benieuwd wat Stichting Duofietsen precies doet? Bekijk de video op Youtube.