Tab Gemeente Coevorden

Belangrijk mededeling

Bericht: Belangrijk mededeling

Coevorden is landelijk een van de drie steden die de NOC*NSF Nationale Sportweek mag hosten en dat laat de gemeente niet zomaar voorbijgaan. Op zaterdag 18 september is er in het centrum een groot Sport- en beweegfestival: ‘Actief in Coevorden’.

Demonstratie en workshops

‘Samen met alle organisatoren van de activiteiten in de rest van de week wordt deze dag een programma neergezet om te vieren dat we terug kunnen naar de sport. Er zijn demonstraties en workshops, sporten kunnen worden geprobeerd en geoefend, sportaanbieders stellen zich voor; kortom proeven van de sport in Coevorden’, aldus woordvoerder Sylvia Timmerman-Pot van SportDrenthe.

Derde keer op rij

Het is de derde keer op rij dat een Drentse stad host city is van de Nationale Sportweek. Van 17 tot en met 26 september is de hele gemeente Coevorden het toneel van sport en bewegen. ‘Drenthe beweegt zorgt, samen met de 12 buurtsportcoachteams, voor een spectaculair en afwisselend Drents programma. Met een speciale bakfiets gaan we door de 12 Drentse gemeenten in de sportweek, waar iedere dag een actief programma zal zijn. De Nationale Sportweek vindt vlak na de zomervakantie plaats, we hopen dat de scholen en de sportverenigingen het (school)jaar zonder maatregelen kunnen beginnen. Samen willen we deze speciale week aangrijpen om na anderhalf jaar coronamaatregelen de sport weer op te starten.’

Festival

De gemeente Coevorden is aan de slag gegaan om een mooi programma neer te zetten in de Nationale Sportweek, waaronder dus het festival ‘Actief in Coevorden’.

De speciale bakfiets die SportDrenthe inzet, maakt een ronde door de 12 gemeenten. De start en de finish zijn in host city Coevorden. Iedere gemeente zorgt voor een eigen programma dat aansluit bij de programmering in de eigen sportweek.