Tab Gemeente Coevorden

Tips van de Cultuurcoach!

Pexels Ekaterina Bolovtsova 6192337

Bericht: Tips van de Cultuurcoach!

Als Cultuurcoach probeer ik het culturele veld zoveel mogelijk te informeren over interessante kansen en ontwikkelingen. Daarom hieronder een lijstje met websities en initaitieven waarvan ik denk dat het goed is als zoveel mogelijk mensen hiervan op de hoogte zijn. Lees je mee?

Doe-Mee-Webwinkel
Webwinkel vanuit de gemeente Coevorden met activiteiten voor mensen met minimum inkomen. Dit bedrag kan ook besteedt worden aan culturele activiteiten. Als culturele organisatie of cultureel ondernemer kun je bijvoorbeeld een workshop of lessen aanmelden. Als inwoner van de gemeente Coevorden kan je het budget dus ook gebruiken voor muzieklessen.

Rudi Zwols Fonds
Dit fonds uit Coevorden kan in sommige gevallen kinderen ondersteunen voor het betalen van bijv. muzieklessen.
Vragen? Neem contact op via rzfonds@gmail.com of cultuurcoachcoevorden@kunstencultuur.nl.

Actief in Coevorden
Website met activiteiten op gebied van cultuur en sport. Organiseer je als culturele organisatie of cultureel ondernemer bijvoorbeeld een workshop, expositie of bijeenkomst? Plaats het dan vooral op deze website!

Stichting Kunst & Cultuur (K&C)
K&C is een expertisecentrum en projectorganisatie op het gebied van cultuureducatie, cultuurparticipatie, cultuurinnovatie en cultuurbeleid. Heb je advies nodig voor bijv. het opstellen van een projectplan, het aanvragen van subsidies of het organiseren van een evenement? Neem dan vooral eens contact op met K&C.

Nieuwsbrieven K&C
Nieuwsbrieven op het gebied van bijvoorbeeld: popmuziek, beeldend, culturele ondernemers, erfgoed en Kunsthuis Drenthe. Op deze manier blijf je op de hoogte van nieuwe kansen en ontwikkelingen.

Nieuwsbrief LKCA
Het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst heeft een interessante nieuwsbrief over landelijke ontwikkelingen op gebied van kunst en cultuur.

Cultuurkrant NL
Met actualiteiten, achtergronden en praktische adviezen voor iedereen die werkt voor cultuur op school of in de vrije tijd.

Gekleurd Grijs
Creatieve activiteiten voor senioren in heel Drenthe (actiemaand). Mooie kans om als cultureel ondernemer of culturele organisatie bij dit project aan te haken.

Oktober Kindermaand
Culturele activiteiten voor kinderen van 4 tot 13 jaar in Drenthe. Mooie kans om als cultureel ondernemer of culturele organisatie bij dit project aan te haken.

Popsport Drenthe
Voor talentvolle, jonge muzikanten, dj’s / producers, singer-songwriters, rappers en acts (14 – 21 jaar) die meer willen met hun eigen muziek!

Kunstbende
Creatief platform voor iedereen van 13 t/m 18 jaar. Creator, Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater.
Tutorials, workshops, prikbord, optredens en wedstrijd.