Tab Gemeente Coevorden

Veelgestelde vragen

Hier zie je een overzicht van de meest gestelde vragen. Mocht je vraag er niet bij staan, vul dan het contactformulier in met je vraag.

Voor deelnemers

Wat is het verschil met de Doe-Mee-Webwinkel?

Actiefincoevorden.nl is voor alle inwoners van de gemeente Coevorden. De Doe-Mee-Webwinkel is speciaal voor inwoners die moeten rondkomen van een minimum inkomen. Zij kunnen gebruik maken van de Doe-Mee-Pas-regeling of de Kindpakket-regeling. Zij krijgen een budget per jaar en kunnen dat via de webwinkel zelf besteden bij aanbieders in de regio Zuidoost-Drenthe. Deze aanbieders zijn verenigingen of ondernemers met een sportief of cultureel aanbod. Zoals theaters, sportscholen en winkels. Meer informatie daarover vind je op de site van de Doe-Mee-Webwinkel.

Hoe kan ik mij aanmelden voor een activiteit?

Je kunt je aanmelden door op de activiteit te klikken. Je kunt vervolgens je gegevens invullen. Als je dat gedaan hebt en dit hebt bevestigd ontvang je een bevestiging in op je aangegeven mailadres.

Wat kost het om mee te doen?

Meestal niets maar soms moet je betalen. De eventuele kosten staan vermeld bij de activiteit.

Hoe lang duurt een activiteit?

Dit staat aangegeven bij de activiteit. Heb je vragen over de aangegeven tijd? Neem dan contact op met de aanbieder van die activiteit.

Wat is het doel van Actief in Coevorden?

Actief in Coevorden is een initiatief van alle partners van het Sport- en preventie akkoord. Zij willen inwoners van de gemeente Coevorden in beweging brengen. Zij werken samen aan een gezonder Coevorden. Op Actief in Coevorden vind je alle activiteiten die daaraan bijdragen!

Wie zijn de buurtsportcoaches?

Glenn, Mirthe, Patrick en Youri zijn de buurtsportcoaches ‘Gezond Coevorden’. Op de pagina Over ons zie je welke buurtsportcoach het aanspreekpunt is voor jouw dorp of wijk.

Wie is de cultuurcoach?

Simone Koelman

Voor aanbieders

Ik ben aanbieder in de Doe-Mee-Webwinkel. Kan ik in het zelfde account activiteiten aanbieden op actiefincoevorden.nl?

Dat kan niet met het zelfde account. Je kunt eenvoudig zelf een account aanmaken voor actiefincoevorden.nl.
Hoe dat kan lees je hieronder. Wil je aanbieder worden op de Doe-Mee-Webwinkel? Ga dan naar de site van de Doe-Mee-Webwinkel.

Hoe kan ik een account aanmaken?

Je kunt heel eenvoudig zelf een account aanmaken. Dat kan door onder op de home-pagina van Actiefincoevorden.nl te klikken op ‘Aanmelden als nieuwe aanbieder‘. Je vult het formulier in. Jouw aanvraag wordt gestuurd naar de buurtsportcoaches. Eén van hen activeert jouw account en je ontvangt de inloggegevens op het aangegeven mailadres. Zodra je bent ingelogd kun je activiteiten plaatsen.


Let op: het account wordt handmatig geactiveerd. Het kan daardoor even duren voordat je iets van ons hoort.

Ik ben aanbieder en ik ben mijn wachtwoord vergeten. Wat moet ik doen?

Als je bij ons een account hebt als aanbieder, dan kun je jouw wachtwoord opnieuw aanvragen. Dit doe je door op de homepagina op de log in button te klikken. Klik daarna op ‘wachtwoord vergeten’. Vervolgens vul je je e-mailadres in en klik op nieuw wachtwoord aanmaken. Je ontvangt een e-mailbericht met uitleg hoe je jouw wachtwoord opnieuw kunt instellen.

Hoe kan ik als aanbieder een activiteit plaatsen?

Als je aanbieder bent en een activiteit wilt plaatsen moet je eerst een account hebben.

  • Je logt in met je mailadres en wachtwoord;
  • Op jouw accountpagina staat ‘nieuwe activiteit aanmelden’;
  • Hier klik je op en vul alle velden in;
  • Als je alles hebt ingevuld, klik je op publiceren;
  • Nu staat jouw activiteit op de website actiefincoevorden.nl.