Tab Gemeente Coevorden

Winnaars Coevorder Sportverkiezing 2023 zijn bekend!

Winnaars Sportverkiezing

Bericht: Winnaars Coevorder Sportverkiezing 2023 zijn bekend!

De winnaars van de Coevorder Sportverkiezing 2023 zijn bekend. Vrijdag 2 februari werden tijdens een spetterende avond in een bomvol sportcentrum Plaza Sportz in Coevorden de namen bekendgemaakt.

In de categorie Sportman van het jaar ging de overwinning naar motorcoureur Jorn Hamberg. Turnster Anouk de Vries werd uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar. In de categorie sporttalent was judoka Thijs Bos de winnaar. Een nieuwe categorie was dit jaar de titel Parasporter van het jaar. Hier won rolstoelhockeyer Gijs Bosch. Ten slotte gingen de volleybalsters van het eerste damesteam van VONK met de eretitel Sportploeg van het jaar aan de haal. Naast deze vijf categorieën was er nóg een titel te verdienen: de Sportparel van Coevorden. Een mooie waardering voor een persoon, vereniging, stichting of evenement met Drentse roots die een bijzondere en positieve bijdrage levert aan sport en bewegen in de provincie Drenthe. Die titel ging naar Stichting Duofietsen. 

Alle winnaars dingen op maandag 4 maart 2024 in De Nieuwe Kolk in Assen mee naar de Drentse titels.

Aandacht voor sport in de volle breedte

Sportwethouder Joop Slomp was zichtbaar trots. “Ik vind het fantastisch dat er zoveel verschillende sporten beoefend worden, zowel in onze dorpen als in de stad Coevorden. Van topsportniveau tot de recreanten. Aandacht voor sport in de volle breedte is belangrijker dan ooit. Sport zorgt er niet alleen voor dat je fit wordt, het zorgt ook voor plezier én vaak voor contact met anderen.”

Meer dan 5500 unieke stemmen

In december konden inwoners van de gemeente Coevorden hun sporthelden nomineren. Een jury, bestaande uit onder anderen wethouder Slomp en de buurtsportcoaches, heeft de lijst met 14 genomineerden vastgesteld.

Tot en met 28 januari kon iedereen stemmen op zijn of haar favoriet. Daar is volop gebruik van gemaakt. Er werden meer dan 5500 unieke stemmen uitgebracht. De Coevorder Sportverkiezing was een succes. De ongeveer 350 aanwezigen genoten naast de spannende bekendmaking van de eretitels ook van de uiteenlopende gastoptredens. De avond werd gepresenteerd door journalist en voormalig profwielrenster Marijn de Vries.

Bekijk alle foto’s, gemaakt door Alieke Eising, op: Sportverkiezingen Coevorden | 2 februari 2024 by Alieke Eising | Foto & Film (pixieset.com)